stelute cu scortisoara

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina de grau
  • 3 albusuri de ou
  • 250g zahar vanilinat Dr.Oetker
  • 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu mixerul,la viteza superioara,pana cand se obtine o compozitie solida.Se adauga treptat zaharul pudra.Din aceasta compozitie se pastreaza 2 linguri care se vor folosi la ungerea stelutelor.In restul de compozitie se adauga zaharul vanilinat,esenta de lamaie,scortisoara si jumatate din cantitatea de nuca si se amesteca incet cu mixerul la viteza inferioara.Restul nucilor se amesteca cu aluatul pana cand acesta devine nelipicios.Masa de lucru se presara cu zahar pudra si se intinde aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.Se taie stelutele,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu amestecul interior.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise