STIUCA FACUTA DE DOAMNA VALI DIN TULCEA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O STIUCA DE 2 KG.
  • MARAR
  • PATRUNJEL
  • USTUROI
  • FILE DE PESTE ROSU 100 g.
  • FILE DE SOMON 100 g.
  • FILE DE CRAP 100 g.
  • FILE DE SALAU 100 g.
  • CARNEA DE LA STIUCA 600 g.
  • CONDIMENTE PENTRU PESTE
  • VIN ALB select
  • PIPER ALB
  • FOI DE DAFIN
  • ulei de masline
  • sare
  • un ou
  • un morcov mic
  • o ceapa mica
  • un ardei gras rosu
  • un aredi verde
  • sos de rosii
  • o lamaie

Mod de preparare

Se curata stiuca de organe se spala si apoi se scoate pielea usor pana la cap si se face o umplutura din fileuri amestecate cu legumele,oul batut bine, ,condimente si restul,apoi se umple stiuca(,pielea stiucii,) se coase ,se da la cuptor si se stropeste cu vin se pun cateva boabe de piper condiment de peste ,vin alb cat sa aiba in ce pluti sos de rosii 2 foi de dafin aproape de final cand o scoatem din cuptor.

Se garniseste cu ardei rosu feliat si cu felii de lamaie si se stopeste cu zeama de la lamaie inainte cu 15 minute de a o scoate de la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise