Strudel cu afine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 oua,
  • 60 g zahar,
  • 30 g faina,
  • 30 g alune de padure rase,
  • coaja de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita cu varf zahar vanilat,
  • 1 priza zahar,
  • 400 g afine,
  • 200 g gem de afine,
  • 1 foaie de strudel de 40x60 cm (congelata).
  • In plus: unt pentru tava si
  • pentru uns strudelul si
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt. Aluatul de strudel decongelat se intinde pe un stergar si se unge cu un strat de gem de afine.

Se prepara umplutura: se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si sarea si se incorporeaza in albusurile batute spuma, impreuna cu faina, alunele si coaja rasa de lamaie. Afinele se spala si se zvanta.

Se intinde umplutura in mod egal peste aluatul uns cu gem, se presara deasupra afinele si se ruleaza strudelul. Se pune cu lipitura in jos pe tava unsa cu unt, se da la cuptorul incins la 180gr. si se coace 40 de minute, dupa care se unge cu unt topit si se presara - dupa ce untul a fost absorbit - cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise