Strudel cu dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aproximativ 1,5 kg dovleac ras,
  • zahar dupa gust,
  • 2-3 lingurite,
  • scortisoara,
  • 100g stafide.
  •  
  • Pentru aluat:
  • 600g faina,
  • 120g untura de porc,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • un varf de cutit sare,
  • coaja de lamaie,
  • 25g drojdie,
  • 150ml lapte,
  • un galbenus de ou pentru uns.

Mod de preparare

Dovleacul ras se caleste cu zaharul, se aduga scortisoara si stafidele.

Untura se freaca cu faina, se pun oule, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojdia dizolvata in laptele caldut. Se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa 20 minute sa se odihneasca.

Aluatul se imparte in 3, se intinde fiecare bucata, se pune 1/3 dovleac si se ruleaza, se unge cu galbenus de ou, se coace la foc mic pentru inceput apoi se da focul mai tare.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise