Strudel cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj din comert,
  • 5-6 mere,
  • 200 gr zahar (sau mai mult daca se doreste mai dulce),
  • 1 plic zahar vanilat ,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 1-2 linguri pesmet

Mod de preparare

Foietajul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei.

Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici sau se pot da pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita pe foc mic cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le lasam la calit vreo 20-25 minute, pana se inmoaie merele putin. La sfarsit adaugam pesmetul si amestecam bine.

Apoi trecem la asamblare: intindem foietajul si adaugam merele calite, se ruleaza sau se dau forma dorita. Se coc la cuptorul preincalzit la foc potrivit. Sunt gata cand sunt rumenite frumos.

Sunt delicioase!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise