STRUDEL CU VISINE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g visine,
  • 150 g zahar,
  • 250 g frisca,(optional)
  • coaja de la o lamaie,
  • 300 g alune,
  • scortisoara,
  • 160 g unt,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 6 oua,
  • 4 linguri vin alb,
  • 2 linguri faina.

Mod de preparare

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul devine cremos.

2. Se separa galbenusurile de albusuri si se adauga in compozitie treptat.

3. Separat se bat albusurile cu zaharul pina se formeaza o crema.

4. Se unge o tava de tarta rotunda cu unt si se pudreaza cu faina.

5. Se spala si se scot samburii de la visine. Se adauga in compozitie alunele, vinul, apoi crema si se toarna in forma 1/2 din compozitie. Se acopera cu visine, apoi se toarna restul compozitiei si se pune in cuptor preincalzit si se coace cca. 45 min.

5. Se lasa sa se raceasca, se taie si se pune pe o farfurie de prajitura si se serveste. Dupa dorinta, se poate servi frisca pe langa strudel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise