Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste si el.
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper.Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit.
Se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.
Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise