stufat cu mazare si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare pastai
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 15 fire de usturoi verde
  • 18 fire de ceapa verde
  • 3 rosii
  • 4 oua fierte tari
  • 5-6 ardei grasi
  • 7-8 linguri ulei
  • o legatura marar
  • sare, piper
  • 200 g franzela pt crutoane

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala, apoi se taie ceapa verde si usturoiul in bucati de 3-4 cm lungime, rosiile si ciupercile se taie felii si ardeii inele. Boabele de mazare se desfac din pastai, se spala si se pun la fiert pentru 5 minute in apa clocotita cu sare, apoi le strecoriu bine. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei mazarea oparita, ceapa, usturoiul, ardeii , ciupercile si 300-400 ml apa sau supa preparata cu ub cub concentrat de condiment. Se da mancarea la cuptor, la foc potrivit pana scade zeama.Cand legumele s-au inmuiat, se adauga rosiile, se potriveste dupa gust cu sare si piper si se mai da la cuptor pentru inca 25 minute. Cand este gata presari mararul tocat si se lasa mancarea deoparte. Se taie apoi feliile de paine bucatele si le tii la cuptor 10-15 minute. SE serveste mancarea calda, cu crutoane alaturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise