Stufat de miel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne miel
  • 1ceapa
  • 1 lingur afaina
  • 2 legaturi de marar
  • 1pahar ulei
  • 3-5 legaturi de ceapa verde
  • 3-5 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura groasa de patrunjel
  • sare,piper, boia.

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul verde se pun la rumenit in ulei. Ceapa uscata se toaca.

Carnea se taie portii, iar cind ceapa si usturoiul verde s-au inmuiat se scot, se dau deoparte, iar in acelasi ulei se pun carnea si ceapa taiata la calit, cu boia si piper boabe.

Cind s+au rumenit se sting cu un pic de vin alb si apa sau doar apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cam o jum de ora.

Intre timp se toaca marar patrunjel se dau deoparte. Facem un pic de rintas (faina+apa) si-l turnam peste carne. Se amesteca bine, se lasa sa dea un clocot. Dupa care se adauga ceapa si usturoiul calite, se mai lasa la copt 15 min, se sareaza si se adauga verdeata tocata. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise