Stufat de rata

Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 bucati piept de rata;
  • -6 pulpite de rata;
  • -3 pipote;
  • -700 gr.ceapa verde;
  • -300 gr.usturoi verde;
  • -1 capatana de usturoi;
  • -400 gr.bulion de gogosari;
  • -500 ml.vin;
  • -1 legatura de leustean;
  • - 1 lingurita piper boabe;
  • -1 lingura sare;
  • -1 lingurita condimente pentru pasare(legume deshidratate);
  • -1 varf de cutit de chili;
  • -5-6 foi dafin.

Mod de preparare

Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca.

Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate peste carne.

Se pune capac si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa doua ore sau pana cand totul este gata.

Rata de tara fierbe mai greu ca rata de alimentara si de aceea trebuie sa stea mai mult la foc, sa iasa carnea buna si frageda.

Dupa care se scoate tava si se poate servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise