SUC DE ROSII

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - rosii proaspete

Mod de preparare

Se spala bine rosiile in apa rece, se lasa sa se zvinte.

Se taie rosiile in sferturi si se trec prin masina de rosii care separa semintele si cojile. Daca ramane o masa cu prea mult pulpa, se mai trece o data prin masina.

Sucul rezultat se pune la fiert, la foc domol, si se lasa sa clocoteasca incet 30 de minute.

Sticlele in care vom pune sucul trebuie trecute prin apa fierbinte, chiar clocotita, intr-o cratita separata in care am pus un mic prosop pe fund. Se sterilizeaza inclusiv dopurile sticlelor.

Sucul se toarna fierbine in sticle si se astupa imediat cu capac.

Nu e necesara fierberea la duns sau adaugarea de conservanti.

La final, acoperim sticlele cu o patura si le lasam sa se raceasca asa pana a doua zi. Se depoziteaza in spatiu aerisit, uscat, neexpus la lumina soarelui.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise