Se toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna intr-o cratita mare, adaugand 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie. Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba se da deoparte si se pune 20 gr. de unt proaspat. Dupa ce s-a mai pierdut din caldura, se pun 4 galbenusuri si 3 linguri de cafea concentrata, pe rand, amestecand intr-una. Se scoate vanilia. Se bat 6 albusuri spuma, bine intarita si se amesteca cu incetul cu compozitia din cratita. Se pune compozitia intr-o forma de piatra lunga, se netezeste cu lama cutitului, si se cresteaza deasupra. Se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa vreo 20 minute, cand s-a umflat, se presara deasupra putin zahar pisat. Se mai lasa 2-3 minute, pana s-a topit zaharul, se serveste imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise