Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn. Se adauga sare, piper, 50 gr. de unt proaspat. Se amesteca mereu pe marginea aragazului; se da deoparte, se adauga o ceasca de smantana nu prea plina si pe rand 4 galbenusuri. Se poate pune, daca se doreste, si putina sunca taiata marunt. La urma, cand e aproape sa se bage la cuptor, se adauga si 6 albusuri batute spuma. Se unge o forma de unt, se pune compozitia, se netezeste cu un cutit, dandu-i forma putin bombata, se stropeste cu putin unt. Se da la cuptor 25 de minute, la foc potrivit. Se serveste in forma.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise