Sufleu de bruccoli

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Am gasit reteta asta minunata de sufleu,pe internet,pe un blog;multumesc proprietarei(ului),blogului;are retete excelente.
  • Pun,aici,linkul;poate intereseaza pe cineva:
  • http://leofloriblog.blogspot.com/2009/10/sufleu-de-broccoli-si-ciuperci.html
  • -300 g broccoli
  • -350 g ciuperci(eu am pus o conserva)
  • -200 g cascaval
  • -3 oua
  • -4 linguri de smintina(eu am folosit vreo 6 de ceva,asemanator cu smintina)
  • -delikat(n-am pus),piper,usturoi granulat(am folosit usturoi proaspat,batut;cam 3 catei),sare,rozmarin

Mod de preparare

Dupa ce se spala,broccoli se fierbe cca 4 minute;pe urma se spala cu apa rece,se pune intr-o strecuratoare,apoi se desface in buchetele.

Ciupercile se calesc,in putin ulei de masline,doar pina ce se evapora apa.

Intr-un vas se mesteca bine cele 3 galbenusuri,smintina,sare,condimente,100 g de cascaval ras,usturoi.In alt vas se mesteca,usor ciupercile(calite si reci) cu broccoli.

Cele 2 compozitii(broccoli+ciupercisi galbenusuri+smintina...........)se omogenizeaza usor.

Cu aceasta compozitie se amesteca albusurile batute(se amesteca usor);compozitia aceasta,se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.In reteta era scris ca se unge,dar, mi-a fost teama;am si tapetat.

Se da la cuptor,la foc mediu,cca 35 minute.

Se scoate,apoi,si se presara,deasupra,cascavalul ramas(100 grame),ras.Se pune,din nou,tava la cuptor,la foc mare,doar pt a se topi cascavalul.

In reteta,se pune si cascavalul,deasupra,de la inceput;mie imi place sa pun cascavalul,dupa ce totul e gata.Daca se pune cascavalul la inceput,se prajeste,mie imi place sa fie moale(cascavalul),topit,sase intinda .

Se serveste fierbinte.

Eu l-am servit,ca garnitura,linga friptura de miel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise