Sufleu de capsuni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g capsuni
  • 40 ml. lichior de portocale
  • 3 linguri zahar pudra Crema:6 galbenusuri
  • 125g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 200ml lapte
  • 200ml frisca nebatuta

Mod de preparare

Capsunile se taie,se stropesc cu lichior,se presara cu zahar pudra si se tin acoperite l;a rece 15 min.Intre timp intr-un castron de metal,se bat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Se fierbe laptele cu frisca nebatuta.Se lasa putin la racit si apoi cat mai este inca cald se adauga la crema de galbenusuri.Se pune compozitia pe baie de aburi si se bate pana devine o crema mai consistenta .Crema se pune in castroane termorezistente,se presara cu zahar tos si se introduce la cuptorul bine incalzit la foc mijlociu cca 45 min.Apoi se mareste focul si se mai lasa 5 min.,ptr. ca deasupra sa se formeze o crusta din zaharul topitSe scoate si se orneaza cu frunze de menta si se serveste cu capsunile stropite cu lichior.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise