Sufleu de conopida

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g conopida
  • 250 g cascaval
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 300-350 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu.Cu siguranta o sa va placa…este delicios!

Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta,o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece.O lasam la scurs.

Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru omogenizare.Subtiem cu lapte, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Luam cratita de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile si cascavalul ras.Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul)termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul. Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toata conopida.Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 minute,pana se rumeneste frumos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise