Sufleu de mere cu gris

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. gris
  • 1/2 l lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • putina sare
  • 1/2 lamiie
  • 1/2 lamiie
  • 300-400 gr. mere
  • o lingura scortisoara pentru sos
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 l lapte coaja de lamiie
  • 3 linguri zahar
  • o lingura faina

Mod de preparare

Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina sare. Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se stropesc cu zeama de lamiie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si faina, se subtiaza cu laptele, se pun pe foc si se fierb. Grisul se pune in forma, se acopera cu merele, se toarna sosul din lapte si se da la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise