Sufleu de miel cu cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 400 g pulpa de miel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, faina
  • sare, piper macinat
  • 1 lingurita condimente de Provence
  • 750 g cartofi de fiert
  • unt pentru uns tava
  • nucsoara rasa
  • cateva frunze de salvie
  • 150 ml smantana
  • 100 ml lapte cu 1,5 % grasime
  • 50 g cascaval ras
  • 30 g unt

Mod de preparare

1-se taie carnea in felii subtiri, feliile se bat cu un ciocan pentru snitele si se tavalesc prin faina.Se incinge uleiul, se adauga feliile de carne si se prajesc pana devin bine facute.

2-se curata un catel de usturoi si se toaca marunt.Se freaca bine feliile de carne cu usturoiul tocat, sare, piper si condimentele verzi.

3-se curata cartofii si se taie in felii subtiri.Se taie in doua al doilea catel de usturoi si se freaca tava termorezistenta cu jumatatile,iar apoi tava se unge cu unt.

4-se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.Jumatate din feliile de cartofi se aseaza in tava termorezistenta astfel incat sa acopere partial una pe alta.Se presara sare, piper si nucsoara, apoi se aseaza deasupra feliile de carne.Se presara jumatate din frunzele de salvie, iar apoi se aseaza restul feliilor de cartofi in acelasi fel si se condimenteaza.

5-se amesteca smantana cu laptele si se toarna peste sufleu.Se presara cascavalul ras si untul bucatele.Se coace la cuptor 50 minute, timp in care cartofii se inmoaie si suprafata devine aurie.Inainte de servire se presara si restul de frunze de salvie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise