Sufleu de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 4 oua
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • sare

Mod de preparare

Coci vinetele pe o tabla pe aragaz, apoi le lasi pe un suport de lemn sa se scurga zeama si sa se raceasca.

Le cureti de coaja, le toci si le pui deoparte pana pregatesti sosul alb astfel: incalzesti untul intr-o tigaie, adaugi apoi faina in ploaie si, dupa ce s-a rumenit, stingi cu laptele si lasi sosul pe foc pana se ingroasa.

Cand e gata il iei de pe foc si dupa ce s-a racit, il amesteci cu vinetele tocate si galbenusurile.

Bati apoi albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporezi in compozitie amestecand de sus in jos. Pui compozitia intr-un vas uns cu unt si o dai la cuptor pentru 25-30 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise