Sufleu de vinete cu carne tocata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cartofi fainosi
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 vanata mare(600g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 400g carne tocata mixta
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 rosii
  • 300ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 200g smantana
  • 2 0ua
  • nucsoara

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata si se lasa sa se raceasca.Ceapa si usturoiul se taie marunt.Vanata curatata de coaja ,se taie felii pe lung si se prajeste usor in ulei incins.Separat se prajeste carnea tocata cu ceapa si usturoiul.Se condimenteaza cu mirodenii si verdeturi.Rosiile decojite se taie in felii subtiri;la fel si cartofii.Se unge o forma cu ulei si se asaza alternativ straturi de vinete, cartofi,rosii si carne tocata.

Laptele se fierbe si se leaga cu amidonul;se adauga smantana si oul.Se condimenteaza dupa gust cu nucsoara,sare,piper,se toarna peste legume si se da vasul la cuptor ptr.45 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise