Supă de căpşuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 700 g de căpşuni
  • - 200 ml de vin dulce de bună calitate
  • - 10 frunze de mentă
  • - 10 frunze de busuioc
  • - 5 boabe de piper zdrobite
  • - 1 vârf de cuţit de nucşoară(foarte puţină)
  • - 1/2 păstaie de vanilie tăiată în lung
  • - 10 g de zahăr pudră

Mod de preparare

Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor.

Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul.

Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească.

În acest timp, curăţati căpşunii, tăiaţi-i sferturi sau felii şi adăugaţi-i în siropul rece .

Puneţi la frigider 3 h.

Serviţi în farfurie de supă, dupa ce aţi scos păstaia de vanilie.

Decorţti cu un biscuit stil ţigaretă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise