Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 1 litru de apa
  • 1 tija de apio (telina)
  • 1 macrou afumat
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceasca cu mazare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare , piper
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.

Dupa ce au fiert legumele, se adauga mazarea congelata. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele.

Se toarna uleiul aromat peste supa de legume, se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se curata macroul afumat de oase, se desface in bucati mici si se adauga in supa la final.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise