Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 1 litru de apa
  • 1 tija de apio (telina)
  • 1 macrou afumat
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceasca cu mazare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare , piper
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.

Dupa ce au fiert legumele, se adauga mazarea congelata. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele.

Se toarna uleiul aromat peste supa de legume, se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se curata macroul afumat de oase, se desface in bucati mici si se adauga in supa la final.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise