Supa crema de ciuperci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Amidon, ceapa, cimbru proaspat, ciuperci, patrunjel, piper, smantana, supa de carne, unt, usturoi,
  • 500 g ciuperci, 1 cubulet de unt, 1/2 de telina, 1 ceapa medie, 1 catel de usturoi, 2 linguri rase amidon, 600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte), piper, 1/2 lingurita de cimbru, 1 lingura de patrunjel taiat marunt (optional), 50 gr smantana.

Mod de preparare

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml, se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida. Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute. Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala,se pune cimbrul si restul de supa, se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin, se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Se serveste calda, cu crutoane, smantana si ornata cu o crenguta de patrunjel.

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise