Supa-crema de ciuperci si legume congelate

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita incapatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g ciuperci champignon feliate congelate
  • 400 g amestec de legume pentru supa congelat
  • 1 cartof potrivit
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cub pentru supa de legume
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri de ulei
  • sare piper dupa gust
  • smantana
  • crutoane
  • patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita incapatoare.

Se adauga ciupercile si legumele congelate, cartoful taiat cubulete, usturoiul feliat si se soteaza 5 minute.

Se adauga apa fiarta si se dizolva cubul pentru supa de legume, amestecand compozitia.

Se fierbe la foc moderat timp de 20 minute.

Se pastreaza cateva felii de ciuperci, pentru ornat.

Se lasa supa la racorit, apoi se introduce in blender, ca sa se paseze.

Se trece supa din blender intr-o oala si se mai da un clocot.

Se adauga sare si piper, daca este cazul.

Cand se serveste, se adauga crutoane, smantana, feliile de ciuperci pastrate si cate un varf de patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise