Supa crema de dovleac

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dovleac placintar – 800 g – 1 kg
  • Smantana de gatit (din lapte de vaca) – 200 ml
  • Apa clocotita (sau stock de legume) – cca 600 ml
  • Oregano proaspat – 7-8 frunze
  • Parmezan ras – 100 g
  • Ceapa verde – ½ legatura
  • Ulei aromatizat cu chilli – dupa gust
  • Ulei aromatizat cu busuioc – dupa gust
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Taie dovleacul cuburi si pune-l in Crock Pot 4,7 L Digital;

Toaca ceapa verde marunt si pune-o peste dovleac;

Adauga apoi oregano;

Pune apa clocotita deasupra;

Seteaza Crock Pot 4,7 L Digital pe modul de gatire “high” si timpul de 3 ore si 30 min;

Pune capacul si lasa-l sa gateasca;

Ia capacul si blendeaza compozitia folosind un blender vertical;

Potriveste de sare si piper alb, adauga parmezan ras si smantana de gatit si blendeaza inca putin;

Serveste cu putin ulei aromatizat cu chilli sau busuioc si crutoane de paine sau flakes de chorizo;

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise