Supa crema de dovleac

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dovleac placintar – 800 g – 1 kg
  • Smantana de gatit (din lapte de vaca) – 200 ml
  • Apa clocotita (sau stock de legume) – cca 600 ml
  • Oregano proaspat – 7-8 frunze
  • Parmezan ras – 100 g
  • Ceapa verde – ½ legatura
  • Ulei aromatizat cu chilli – dupa gust
  • Ulei aromatizat cu busuioc – dupa gust
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Taie dovleacul cuburi si pune-l in Crock Pot 4,7 L Digital;

Toaca ceapa verde marunt si pune-o peste dovleac;

Adauga apoi oregano;

Pune apa clocotita deasupra;

Seteaza Crock Pot 4,7 L Digital pe modul de gatire “high” si timpul de 3 ore si 30 min;

Pune capacul si lasa-l sa gateasca;

Ia capacul si blendeaza compozitia folosind un blender vertical;

Potriveste de sare si piper alb, adauga parmezan ras si smantana de gatit si blendeaza inca putin;

Serveste cu putin ulei aromatizat cu chilli sau busuioc si crutoane de paine sau flakes de chorizo;

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise