Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 telina
  • 2 pastarnaci
  • 3-4 morcovi
  • 4 cepe mici
  • 1 dovlecel
  • jumatate de dovleac placintar
  • 2 pere zemoase
  • un praf de sare

Mod de preparare

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita cu pere moi, zemoase si parfumate. Gustul este unul rafinat, textura este fina, iar miresmele sunt calde si linistitoare.

Etapa 1: Se spala si se curata legumele, apoi se pun la fiert impreuna cu un praf de sare.

Etapa 2: Se spala si se curata perele. Se curata atat coaja, cat si semintele.

Etapa 3: Legumele fiere se mixeaza impreuna cu perele intr-un blender.

Etapa 4: Amestecul mixat se pune din nou la fiert cu un praf de sare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise