Supa crema de dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei verzi
  • 1 praz
  • 4 cuburi de branza topita
  • ulei de masline
  • sare
  • o frunza de hrean

Mod de preparare

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la foc mic(fara sa se prajeasca) dupa care se aduga dovlecii curatati in prealabil si taiati in felii nu foarte groase, se aduga apa sa acopere dovleceii.Se aduga sare dupa gust.

Se fierb in jur de 20- 30 min dupa care se piseaza cu blenderul se adauga branza topita amestecand in continuare cu blenderul.La sfarsit se aduga o frunza de hrean si se lasa 5 min inainte de a se servi.

sfat: daca vi se pare prea multa apa inainte de a baga blenderul e mai bine sa varsati intr-un pahar , pt a aduga apa intodeaua avem timp.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise