Supa crema de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 1/2 l apa
  • 200 ml lapte
  • 25 g unt (sau margarina)
  • 50 g smantana
  • piper
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Dovleceii, morcovul si ceapa se curata, se taie bucati si se pun la fiert cu 1 1/2 l apa si un praf de sare.

Dupa ce dovleceii, morcovul si ceapa au fiert se strecoara si se dau toate prin masina de tocat.

Pasta rezultata se pune in apa care au fiert si se completeaza cu apa fierbinte pana la 1 1/2 l cat a fost initial. Se adauga laptele si untul si se mai da 2-3 clocote.

Se ia de pe foc si se drege cu smantana. Se presara patrunjel si piper dupa gust.

Se serveste cu crutoane facute din paine taiata sub forma de cuburi si rumenita in cuptor.

Se pune si putin suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise