Supa-crema de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 lingura ulei
  • - 1 morcov
  • - 1 ceapa mica
  • - 1 l apa
  • - 1/4 ardei verde
  • - 1/4 ardei rosu
  • - cca 250 - 300 g dovlecei
  • - 1 rosie (decojita)
  • - 1 tulpina de telina
  • - sare
  • - cca 150 - 200 ml iaurt
  • - cca 50 - 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Morcovul si ceapa taiate marunt se prajesc putin (doar pt a-si dezvolta aroma). Se pune apoi apa si sare (si Vegeta sau Velikat) iar cind clocoteste se pun toate celelalte legume, taiate marunt. Cind sint moi, se iau de pe foc si se pun in blender.

Se amesteca bine iaurtul cu frisca lichida, se pun peste supa crema. Se amesteca bine dar nu se mai pune pe foc.

Se serveste fierbinte presarat cu verdeata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise