Supa-crema de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 lingura ulei
  • - 1 morcov
  • - 1 ceapa mica
  • - 1 l apa
  • - 1/4 ardei verde
  • - 1/4 ardei rosu
  • - cca 250 - 300 g dovlecei
  • - 1 rosie (decojita)
  • - 1 tulpina de telina
  • - sare
  • - cca 150 - 200 ml iaurt
  • - cca 50 - 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Morcovul si ceapa taiate marunt se prajesc putin (doar pt a-si dezvolta aroma). Se pune apoi apa si sare (si Vegeta sau Velikat) iar cind clocoteste se pun toate celelalte legume, taiate marunt. Cind sint moi, se iau de pe foc si se pun in blender.

Se amesteca bine iaurtul cu frisca lichida, se pun peste supa crema. Se amesteca bine dar nu se mai pune pe foc.

Se serveste fierbinte presarat cu verdeata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise