Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 6 cepe (atat rosii, cat si albe)
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sare si piper
  • 3 linguri vin alb sec sau demisec
  • cateva felii de paine Ciabatta
  • parmezan razuit

Mod de preparare

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda).

Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul.

Se lasa un minut pana se omogenizeaza, apoi se toarna vinul, se mai lasa un minut, dupa care se pune apa.

Se fierbe 15-20 de minute pana supa devine mai densa.

Cand este gata, se asaza in boluri rezistente la caldura pentru ca se vor aseza in cuptorul prealabil incins, peste supa asezandu-se doua felii de paine cu cascaval razuit deasupra. La cuptor se lasa pana cascavalul de deasupra este topit.

Este minunata aceasta supa, in special toamna.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise