Supa de chimen

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 1 pastarnac
  • au patrunjel(radacina)
  • 1 lingura cu chimen negru
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Mod de preparare

In apa rece se pun la fiert toate legumele, mai putin 1 morcov pe care il pastram pentru culoare. Dupa vreo 1 - 1/2 h, se dau prin mixer legumele si zarzavatul si se amesteca bine cu zeama ce-a ramas. Se da din nou pe foc, se potriveste de sare si piper, si cind da in clocot se adauga chimenul legat intr-un tifon, si se feirbe inca 20 minute. Separat morcovul care a ramas, se da pe razatoarea mica si se caleste in ulei pana ce uleiulcapata o culoare portocalie. Se adauga la supa si se stinge focul.

Cele 2 oua se bat bine ( eu pun doar galbenusurile, dar se poate si cu totul), si se amesteca separat intr-un castron dupa ce s-a mai racit supa. Apoi se amesteca incet cu toata supa, in asa fel incat sa nu faca zdrente. Se serveste cu crutoane si smantana. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise