Supa de chimen cu crutoane (de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei - 150 mI,
  • făină - 150 g,
  • chimen ¬25 g,
  • boia de ardei dulce - 25 g,
  • paine - 400 g,
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim 2 l de ceai de chimen pe care il strecuram de seminte. Intr-o oala de 2,5 l punem la incins uleiul peste care adaugam faina si o lingurita de chimen macinat.

Le perpelim la foc mic cateva secunde, tragem oala de pe foc si adaugam o lingura rasa de boia dulce si amestecam bine. Apoi stingem totul cu cei 2 l de ceai dinaite preparat. Punem inapoi oala pe foc si o lasam pana continutul da iar in clocot si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Painea se taie în cuburi mici care se pun într-o tavă şi se rumenesc la cuptor.

Supa se serveşte caldă, cu crutoane deasupra.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise