Supa de frunze de ridichi Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • frunze de la 3-4 legaturi de ridichi
  • 2-3 cartofi de marime medie
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 ridichi
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de smantana
  • patrunjel

Mod de preparare

Frunzele de ridici se spala foarte bine si se lasa pentru 10 minute in apa rece. Cartofii, ceapa si morcovul se curata si se pun la fiert. Orezul se fierbe separat.

Dupa ce legumele si orezul au fiert se dau prin masina de tocat carne.

Pasta rezultata se amesteca cu 200 ml lapte, 1,5 l de apa in care au fiert legumele, frunzele de ridichi tocate dupa preferinta ca marime, ridichile de marime medie taiate feliute foarte subtiri si se pune la fiert pentru 20 de minute.

Aproape de sfarsitul celor 20 de minute se adauga 1 ou batut cu smantana, sare si piper. Se adauga untul in supa. Se mai lasa 5 minute sa dea 2-3 clocote.

Se stinge focul si se poate servi.

Se presara patrunjel deasupra si se serveste fierbinte ca atare sau cu crutoane.

Se pune suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise