Supa de gaina cu taitei de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - O gaina grasa;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1 ceapa;
  • - sare, piper;
  • - patrunjel verde;
  • pentru taitei:
  • - 2 oua;
  • - sare;
  • - faina;

Mod de preparare

1. se taie gaina bucati, se aleg oasele si pieptul;

2. se pun la fiert in apa cu sare si se asa pana iese spuma;

3. se arunca apa, se spala carnea si se pun iar la fiert timp de o ora;

4. se adauga zarzavatul si se mai lasa o jumatate de ora;

5. cand este fiarta carnea se scoate zarzavatul si oasele, iar pieptul se taie bucatele mici;

6. se adauga taiteii in supa si se mai lasa la fiert 10 minute;

7. la final se toaca verdeata si se pune in supa;

Taiteii:

1. se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc in care se pun ouale si putina sare;

2. se framanta bine pana se obtine o coca tare;

3. se intinde o foaie subtire care se ruleaza si se taie taiteii cu un cutit;

4. se lasa sa se usuce putin.

Pofta buna!

Nota: Se poate servi cu zeama de lamaie sau cu mujdei de usturoi dupa preferinta!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise