Supa de gulii ca la bunica acasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 gulii mari , rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 kg lapte
  • 2 linguri de otet (dupa gust)
  • 1 lingurita de zahar
  • delikat de gaina dupa gust
  • piper

Mod de preparare

Se curata guliile, morcovii, pastarnacul, ceapa. Se dau pe razatoarea mare si se pun in 50 ml de ulei la inabusit 3, 4 min, se adauga apa aprox 4, 5 si se lasa la fiert, impreuna cu delikatul.

Cand sunt gata fierte, separat se pune faina in 50 ml de ulei pe foc, se stinge cu lapte si cu zeama din supa si dupa ce da un clocot , se adauga peste supa.

Se mai lasa putin la fiert, se adauga zaharul, patrunjelul si piperul, se mai da in cateva clocote si se ia de pe foc. Cand s-a mai racit se adauga otet dupa gust. Este o supa care place copiilor ptr ca e dulceaga, aromata,si usoara

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise