Supa de legume cu tapioca Tradaro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 2 buc. praz de marime medie
  • putina varza
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 l apa
  • sare
  • piper
  • 4 linguri tapioca
  • 2 linguri smantana
  • hasmatuchi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala foarte bine, se taie in bucati potrivite si se pun la fiert in 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare.

Se lasa sa fiarba cca 1 1/2 ore sau chiar 2 ore la foc incet.

Dupa ce au fiert legumele se strecoara si se dau prin masina de tocat carne.

Pasta rezultata se pune in apa in care au fiert, se mai poate adauga apa calda daca s-a mai evaporat din cea in care au fiert legumele, se adauga in ploaie tapioca si se mai lasa sa fiarba cca 20 de minute la foc potrivit.

Dupa ce se stinge focul supa se drege cu 2 linguri de smantana care a fost dizolvata separat in cateva linguri de supa. Se adauga piper dupa gust si hasmatuchi verde.

Se mai adauga suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise