Supa de legume si bacon

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g de bacon,
  • 3 morcovi,
  • 2 cartofi,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 de telina mica,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • 50 g de unt,
  • 2 l apa,
  • 1 legatura leustean verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Tocam marunt toate legumele curatate si spalate. Taiem baconul cubulete. Punem untul in tigaie la topit la foc mic si adaugam legumele si baconul. Lasam pe foc cam 10 minute dar atenti sa nu se arda. Intre timp punem apa la fiert. Adaugam legumele si baconul calite, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Fierbem la foc mediu aproximativ 30 de minute. Stingem focul si adugam verdeata tocata fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise