Supa de pasare a la Grec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg carne de pasare
  • 150 g orez
  • o mana plina de fidea
  • 250 g smantana
  • 4 oua
  • 2 linguri pline faina
  • apa 2 1/2 l
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • piper praf

Mod de preparare

In 2 1/2 l apa rece se pune carnea de pasare la fiert cu un praf de sare la foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie pana fierbe canea.

Dupa ce a fiert canea se scoate si se taie in bucati potrivite dupa dorinta.

In apa in care a fiert carnea se pune orezul si fideaua.

Separat intr-un bol se bat ouale bine apoi se adauga smantana, zeama de la o lamaie si faina si se amesteca foarte bine.

Dupa ce orezul si fideaua au fiert se completeaza cu apa clocotita supa pana la cantitatea initiala de 2 1/2 l si se trage de pe foc. Se ia cu polonicul din supa si se toarna peste compozitia de oua in bol, cate putin amestecand mereu. Se poate pune cam 5-6 polonice de supa. Apoi continutul bolului se toarna peste supa in oala si se amesteca.

Se pune carnea in supa, marar si sare dupa gust si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute la foc potrivit.

Cand este gata se pune patrunjel verde si praf de piper dupa gust.

Se serveste fierbinte.

Se adauga putin suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise