SUPA DE PEPENE GALBEN SI LAPTE DE COCOS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 2 lamai verzi,
  • 1 cutie de lapte de cocos(400ml.),
  • 3/4dl.frisca,
  • 2-3dl.iaurt,
  • 70-80g.zahar,
  • 1 praf de vanilie,
  • 1 pepene galben cu miezul galben,(1kg.)
  • 1 pepene cu miez verde,(500g.)
  • frunze de menta pentru ornat;

Mod de preparare

1. Lamaile verzi se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie. Coaja de la o lamaie se razuieste, iar de la cealalta coaja se taie bastonase subtiri. De la ambele lamai stoarcem sucul, pe care il amestecam cu laptele de cocos, frisca, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Compozitia se pune la frigider.

2. Pepenele se taie in jumatate. Cu lingura specifica de inghetata formam bile verzi si galbene din miezul celor 2 pepeni, apoi in interiorul acestora punem supa racita, pe care o decoram cu bastonasele de lamaie si in care punem bile verzi si galbene de pepene. Decoram de asemenea cu frunze de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise