Supa de praz cu busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 500 g praz
  • 3 cartofi potriviti
  • patrunjel
  • frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • crutoane
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala si se taie in bucati de 1 cm. Morcovii se rad iar ceapa se toaca marunt dupa care sunt calite in ulei impreuna cu prazul.

Dupa ce s-au inmuiat se adauga 2 1/2 litri de apa care a fost incalzita separat, cartofii care au fost taiati cubulete si sare dupa gust.

Se tine la fiert pana ce cartofii sunt patrunsi sau inmuiat.

Se stinge focul si se drege cu 1 lingura de smantana si piper dupa gust.

Se serveste cu patrunjel verde, frunze de busuioc verde si crutoane.

Se mai adauga suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise