Supa crema de rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • o ceapa rosie
  • 2 sau 3 morcovi, patrunjel, pastarnac, telina
  • 1-2 linguri de faina (amidon alimentar)
  • ulei din samburi de struguri
  • seminte de coriandru
  • sare,sau vegeta fara sare (plafar bio)piper roz proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar (brun)
  • o lingura de smantana (12%grasime)
  • busuioc verde pentru decor

Mod de preparare

Rosiile, taiate felioare, se fierb cu zarzavatul de supa (ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina) si cu semintele de coriandru, apoi zeama se strecoara, zarzavatul si rosiile se dau prin sita si se adauga in supa. Se face putin rantas (din amidon alimentar), se stinge cu supa, se sareaza, se pune putin zahar (brun), iar apoi aceasta compozitie se toarna in supa si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se mai poate adauga putin unt. Cand totul este gata supa se va servi cu putina smantana iar pentru decor se adauga frunze de busuioc verde. Cateva felii de paine prajita,sau crutoane vor intregi savoarea supei. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise