Supa de rosii cu ghebe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana ghebe in sare
  • 300 gr rosii decojite intregi ( eu am folosit de la Sun food)
  • 500-600 ml suc de rosii pregatit in casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 3-4 linguri orez

Mod de preparare

Ghebele le punem in apa rece la desarat.

Curatam ceapa si o tocam.

Morcovul il decojim apoi il taiem julien.

Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite.

Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.

Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa.

O transferam pe foc si cand clocoteste adaugam ghebele, ceapa, morcovul, ardeiul si zarzavatul pe care inainte il trecem pe sub un jet de apa rece.

Lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem rosiile cuburi, sucul de rosii, pasta de gogosari cu kapia.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert suficient legumele, spalam orezul, ii dam drumul in supa, adaugam si uleiul. Daca nu vreti sa adaugati uleiul la fiert, puteti cali in el le inceput legumele. Este alegerea voastra.

Mai dam cateva clocote pana este fiert si orezul iar la final presaram patrunjel verde tocat, putin busuioc uscat si acoperim oala sa ia din arome.

Se poate servi cu smantana. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise