Ceapa se curata, se spala, se taie rondele.
Crapul se curata, se eviscereaza, se spala, se taie felii, se lasa in apa rece pentru a se scurge sangele.
Laptii si icrele se curata, se pastreaza in apa rece.
Se taie o lamaie felii subtiri iar cealalta se stoarce.
Patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.
Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga o lingura cu sare, se pune capul pestelui, ceapa, boiaua de ardei si se lasa la fiert la foc mic o ora.
Dupa ce capul a fiert se adauga feliile de peste iar dupa 10 minute se adauga icrele si laptii, continuandu-se fierberea tot la foc mic inca 5 minute.
Se scoate carnea din supa cu o paleta, se lasa la racit, dupa care se dezoseaza, avand grija sa indepartam toate oasele;
Supa se strecoara prin strecuratoare avand grija sa pastram la racit 2 - 3 polonice de supa.
Restul de supa se pune la fiert, cand da in clocot, se reduce focul, se adauga foaia de dafin si sucul de lamaie, se continua fierberea 5 minute, dupa care se adauga pestele dezosat,ardeiul iute,feliile de lamaie si se mai dau 2-3 clocote.
Se adauga smantana amestecata cu supa, se inchide focul, se presara verdeata, se acopera oala pentru 5 minute.
Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie suplimentara.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise