Taietei cu carne si ardei iute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 linguri ceapa tocata,
  • 2 linguri usturoi taiat marunt,
  • 300 g pulpa de vita,
  • 1 dovlecel mic,
  • 1/16 l vin alb sec,
  • 1/16 l smantana subtire,
  • 4 linguri cu varf parmezan (sau cascaval) ras,
  • 1 ardei iute (rosu),
  • sare,
  • piper,
  • 400 g taietei.

Mod de preparare

Se taie carnea fasii si se calesc in uleiul incins ceapa si usturoiul. Se adauga si carnea si se prajeste, pana ce se coloreaza usor.

Se stinge cu vin, se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba incet, dupa care se incorporeaza si coaja de dovlecel (nu miezul!) taiata fasii subtiri, ardeiul iute taiat marunt si parmezanul (sau cascavalul) ras.

Se fierb taieteii al dente si se servesc fierbinti, cu sosul de carne si ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise