Taietei cu ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mici,
  • 500 g ciuperci,
  • 200 g rosii marunte (cireasa),
  • 300 g piept de curcan (sau de pui),
  • 1 lingura ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 120 g smantana acrisoara,
  • 300 g taietei (mai lati),
  • 1/2 legatura cimbru.

Mod de preparare

Se taie cepele spalturi (felii mai groase), ciupercile in doua (in functie de marime) si pieptul de curcan cubulete mai mari.

Se incinge uleiul si se dunstuieste mai intai ceapa, dupa care se adauga carnea, se prajeste circa 5 minute si pe urma ciupercile, care se prajesc si ele inca 2 minute. Se sareaza, se pipereaza, se sting cu zeama de legume, se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 15 minute. Cam cu 5 minute inainte de terminarea timpului de fiert, se introduc in mancare si rosiile.

Se fierb taieteii „al dente” in multa apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Se culeg frunzulitele de cimbru si se presara peste taieteii cu sos de ciuperci din farfurii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise