Taietei cu sos de verdeturi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g taietei,
  • sare,
  • 1 lingura ulei.
  • Pentru sos: cate o legatura de patrunjel verde,
  • busuioc,
  • rozmarin si
  • tarhon,
  • 200 g seminte de pin,
  • circa 1/2 l ulei de masline (sau de plante).

Mod de preparare

Se aleg verdeturile, se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se prajesc semintele de pin in putin ulei, se lasa sa se raceasca si se maruntesc. Se pun in robotul de bucatarie verdeturile si semintele de pin si se mixeaza pana ce se obtine un piure. Se adauga uleiul - putin cate putin - in asa fel incat sosul sa fie gros, ca o maioneza.

Se fierb taieteii al dente in apa cu sare, la care s-a adaugat 1 lingura cu ulei, se strecoara, se baga sub jetul de apa rece, se tavalesc in putin ulei incins si se servesc cu sosul verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise