TAITEI CU JAMBON

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame taitei cu ou;
  • 100 grame jambon;
  • 120 grame unt;
  • 4 oua;
  • 100 grame parmezan ras;
  • 1 ceapa mica;
  • 3 linguri de smantana;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare,piper(dupa gust).

Mod de preparare

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste la foc mic in 50 grame unt, dupa care se adauga jambonul taiat marunt si se continua calirea inca 3-4 minute;

Separat,intr-o alta tigaie,se topeste untul ramas si cand este bine incins se pun ouale,care au fost batute bine si amestecate impreuna cu smantana si parmezanul ras;

Taiteii se fieb in apa cu sare,conform indicatiilor de pe pachet si se pun la scurs,dupa care se pun in tigaia cu ouale si parmezanul;

Se adauga jambonul si ceapa,se amesteca usor,se mai lasa un minut la foc mic;

Odata servit in farfurie se orneaza cu patrujel taiat marunt.

SFAT: daca preparatul nu se serveste pe loc,ci ulterior,este indicat sa fie servit in farfurii calde(incalzite in cuptor),avand in vedere ca preparatul este facut cu unt si jambon.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise