TAITEI CU JAMBON

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame taitei cu ou;
  • 100 grame jambon;
  • 120 grame unt;
  • 4 oua;
  • 100 grame parmezan ras;
  • 1 ceapa mica;
  • 3 linguri de smantana;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare,piper(dupa gust).

Mod de preparare

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste la foc mic in 50 grame unt, dupa care se adauga jambonul taiat marunt si se continua calirea inca 3-4 minute;

Separat,intr-o alta tigaie,se topeste untul ramas si cand este bine incins se pun ouale,care au fost batute bine si amestecate impreuna cu smantana si parmezanul ras;

Taiteii se fieb in apa cu sare,conform indicatiilor de pe pachet si se pun la scurs,dupa care se pun in tigaia cu ouale si parmezanul;

Se adauga jambonul si ceapa,se amesteca usor,se mai lasa un minut la foc mic;

Odata servit in farfurie se orneaza cu patrujel taiat marunt.

SFAT: daca preparatul nu se serveste pe loc,ci ulterior,este indicat sa fie servit in farfurii calde(incalzite in cuptor),avand in vedere ca preparatul este facut cu unt si jambon.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise