Taitei cu legume

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g morcovi
  • 200 g mazare
  • sare
  • 300 g taitei lati
  • o lingura ulei
  • 2oua
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • piper
  • o lingura unt

Mod de preparare

Morcovii se curata, se taie felii si se oparesc in apa cu sare. Dupa vreo 10 min se adauga si mazarea si se lasa sa se moaie putin. Se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi se scurg. Ouale se bat cu smantana, 1/2 din cascaval, sare si piper. Se amesteca pastele impreuna cu morcovii si mazarea si se pun in forma unsa cu unt. Se toarna deasupra compozitia de ou si se presara cu restul de cascaval. Se coace 45 min.

Se servesc calzi sau reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise