Tajin cu peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 peste mai slab de 2 Kg
  • 1 Kg cartofi ,curatati si taiati rondele
  • 1 Kg rosii taiate rondele
  • 4 ardei copti,curatati si rupti fisii
  • 2-3 ardei iuti taiati rondele si pisati intr-un mojar
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 lamii -rondele
  • zeama de la o lamiie
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • usturoi pisat(2-3 catei)
  • sare,piper
  • putina scortisoara ,cardamom,coriandru,cumin,toate pisate
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Se amesteca coriandrul,cuminul,sarea ,usturoi,ardeiul iute .

Se adauga sucul de lamiie ,apa si uleiul de masline

Se toarna compozitia peste peste si se lasa cam 2 ore sa se marineze.

In vasul de tajin se pun rondelele de cartofi,se pune pestele ,se acopera cu rondelele de rosii(se pastreaza citeva rondele pentru decor,fisiile de ardei copt si marinata .

Se presara 1/2 din patrunjel si se pun 1/2 din feliile de lamiie.

Se toarna sucul de rosii,

Se fierbe (sau la cuptor daca nu aveti vasul tajine) cam 40 min la foc moderat pina se ingroase sosul .

Se serveste in vasul respectiv decorat cu rosii felii,rondele de lamiie si patrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise