Tajine de pui cu naut si masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 4-6 persoane:
  • 1 si ½ pulpe de pui
  • 500 g masline verzi, fara samburi
  • 1 cutie naut
  • 1 lamaie, curatata de coaja
  • 3 catei usturoi, curatati si feliati
  • ½ pahar apa
  • 3 fire coriandru proaspat tocat
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins.

Lamaia se taie in 8 si se adauga peste pui impreuna cu maslinele, coriandrul, praful de curry si usturoiul. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, dupa gust.

Se toarna apa iar cand incepe sa fiarba se micsoreaza flacara si se acopera cu un capac.

Se lasa la fiert pana ce pulpele de pui sunt bine facute (aproximativ 1 ora) si se serveste cald.

In cazul in care aveti un vas tajine, puneti ingredientele in vas, acoperiti cu capacul conic si introduceti vasul in cuptor la 180 g C, verificand din cand in cand pulpele sa fie bine gatite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise